Inside Out

Over Ons

Inside Out

Waarom samen?

De modellenindustrie draait voor het grootste gedeelte alleen maar om fysieke uiterlijkheden. Er wordt weinig tot niet naar het innerlijk en de gezondheid binnenin een mens gekeken. In 2017 gaf Amanda's lichaam op door de constante disbalans in haar lijf. Ze nam voor langere tijd te weinig en onjuiste voeding, voor haar fysiek. Daarnaast sportte zij te veel en niet verantwoord. Er werd amper naar medische geschiedenis gekeken door de zogeheten 'Modellen Trainers' en veel trainingen waren voor ieder lichaamstype gelijk. Toen Amanda zichzelf weer beter probeerde te maken zocht zij naar een Personal Trainer die los stond van de Modellen industrie. Zij kwam bij Ernst terecht.

Ernst en Amanda merkten zelf in die tijd dat de Fitnesswereld ook steeds meer uitsluitend om de fysieke uiterlijkheden draaide. Als het trainen niet snel genoeg het gewenste uiterlijke resultaat opleverde werden illegale middelen en/of plastische chirurgie ingezet. Gelukkig mag eenieder zelf bepalen wat er met hun lichaam gebeurt. Echter het vreemde wat zij ervaarden was dat men ervanuit ging dat iedereen met een bepaald krachtig en/of slank fysiek ook gebruikte maakten van de 'snellere' middelen.

Het (te) snel oordelen over andermans uiterlijk, in plaats van eerst verder kijken wat er van binnen bij diegene gebeurt, was de eerste motivatie voor Inside Out. Het gebrek aan kennis over het menselijk lichaam, de bewegingen die het maakt en hoe een gezonde levensstijl te bouwen in iemands leven binnen de sportindustrie was de tweede motivator.

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen, op een verantwoorde manier, aan het sporten te krijgen en te begeleiden naar een leven in balans. Het geluk wat een cliënt ervaart wanneer zij de controle (weer) hebben over hun eigen lichaam en leven, wanneer zij een leven in balans ervaren, is onze drijfveer.

Trainen hoeft maar 1 uur van jouw dag te zijn, dat is 1 deel van de 24 delen die jij op een dag krijgt. Gezond eten en leven is een levensstijl verandering die even uitdagend is om te maken, maar met behulp van ervaringsdeskundigen ook goed te realiseren en te behouden is.

 
Ernst Winter

Kennismaken met

Ernst Winter

Ernst is altijd al een sportman geweest. Hij begon op jonge leeftijd als Judoka en liep als kind liever op zijn handen dan op zijn voeten. In zijn tienerjaren kwam hij in aanraking met voetbal en werd al snel gescout voor grote clubs. Tot hij op zijn 19e door een voetbalongeluk ernstig knieletsel opliep. Na een complexe operatie begon het herstelproces met daarbij de verwachting dat hij elke 10 jaar opnieuw geopereerd zou moeten worden aan zijn knieën. De wil en motivatie om sportman te blijven was zo sterk en daarmee bleven de knieoperaties uit. Dit alles bleek uiteindelijk de motivatie voor zijn nieuwe passie: mensen zo begeleiden, trainen en uitdagen dat zij een pijnvrij en fit leven kunnen leiden, waarmee zij hun doelen durven en mogen behalen.

Inmiddels heeft hij al ruim 10 jaar werkervaring als Personal Trainer en zijn specialiteiten liggen op het gebied van functioneel, krachtig en explosief trainen, met de nadruk op de juiste vorm van de oefening. Waar men meestal gefocust is op het verplaatsen van het gewicht van punt A naar punt B wil hij de nadruk leggen op voelen wat je doet en dus de juiste spier(en) aansturen/aanspannen.

Training plannen
 
Amanda Westenberg

Kennismaken met

Amanda Westenberg

Door mijn modellenwerk vanaf mijn 13e ben ik veel actief in de sportwereld geweest. In 2019 heb ik besloten dat ik van deze sportieve hobby mijn werk wilde maken. Regelmatig en bewust bewegen is zo enorm belangrijk voor onze fysieke en mentale fitheid en gezondheid. Het is mijn missie zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een actief en pijnvrij leven in balans. En Pilates past hier enorm goed bij. In 2020 heb ik mijn 'Perfect Pilates certificaat' behaald en sinds 2023 ben ik een Stott® gecertificeerde Pilates Reformer Instructor.

Training plannen
Info &
vragen

Contact opnemen

E-mail
amanda.myinsideout@gmail.com