AMANDA WESTENBERG

Pilates

Inside Out

Pilates met Amanda Westenberg

Waarom Pilates?

Een evenwichtig en soepel lichaam krijgen door het versterken en rekken van de spieren tegelijk in één training. Met een focus op lichaam en geest werkt Pilates aan de houding, stabiliteit, coördinatie, kracht, lenigheid en ademhaling. Pilates is niet op die manier intensief dat hiermee het uithoudingsvermogen sterk zal verbeteren, maar dat maakt het nog niet minder waardevol en essentieel voor de balans en fitheid van het lichaam.

Alle oefeningen worden vanuit aangespannen rug-, buik- en bekkenspieren, ookwel de core, uitgevoerd. Als deze kern van het lichaam stabiel en sterk is vergroot de belastbaarheid van het lichaam en verkleint de kans op blessures. Hierdoor zullen alledaagse bewegingen steeds gemakkelijker en soepeler gaan.

De inspannende en ontspannende oefeningen wisselen constant met elkaar af, om zo de alertheid en volledige beheersing van lichaam en geest hoog te houden.

Pilates is een sport voor iedereen. Het is niet leeftijdgebonden, blijft op ieder niveau uitdagend en is zelfs erg aan te raden wanneer er een blessure is. Het helpt onder andere bij nek- en rugklachten en is een ideale sport om tijdens of na de zwangerschap te beoefenen.

In mijn trainingen vind ik het belangrijk dat jij vooral bij jezelf blijft. We gaan jouw eigen grenzen zeker opzoeken, maar we gaan niet over deze grenzen heen. Door op deze manier het lichaamsbewustzijn te vergroten leer jij steeds beter naar jezelf te luisteren.

Een training zelf ervaren is natuurlijk altijd beter dan lezen wat het inhoudt. Ik ontmoet jou graag tijdens een proefles.

Groepslessen

Privé en groepslessen

Pilates groepslessen worden vaak als motiverend en daardoor effectief ervaren, wegens het mee kunnen liften op het enthousiasme en de energie van groepsleden. Tijdens mijn groepstrainingen loop ik rond om hier en daar de puntjes op de i te zetten en zo iedereen een stukje persoonlijke aandacht en begeleiding te geven.

Wil jij echter meer verdieping in jouw Pilates training? Loop je misschien tegen een plateau aan en merk jij daardoor geen groei of motivatie meer tijdens jouw trainingen? Of ben jij nieuw in de sport en wil jij de basisprincipes onder de knie krijgen én alle Pilates ins en outs eigen maken? Kies dan eens voor een privéles met meer persoonlijke aandacht en begeleiding. Gedurende zo’n privéles begeleid ik jou op het gebied van Pilates, mentale gezondheid én, als je hier behoefte aan hebt, een stukje voeding.

Mocht jij specifieke meetbare doelen voor jezelf willen stellen beginnen wij voorafgaand aan de trainingen met een lichaamsanalyse door middel van een meting op de Tanita weegschaal. Hierop worden onder andere lichaamsgewicht in kilo's, het vetpercentage en jouw spiermassa gewogen. Na een tijdje samen trainen herhalen wij deze lichaamsanalyse nog eens. Zo brengen wij de veranderingen in jouw lichaam in beeld en kunnen wij steeds gerichter en bewuster samen te werk gaan.

Privélessen
De privélessen bied ik aan als losse sessies. De privé mat lessen verzorg ik in de Pilates studio in Bilthoven, in het comfort van jouw eigen ruimte en op andere gewenste locaties in overleg. De Reformer privélessen verzorg ik in Hoevelaken.

Gaat jouw voorkeur toch naar de energie van sporten in groepsverband of wil jij naast jouw privé sessies extra oefenen in een groep? Wees welkom in mijn Pilates groepslessen. De Pilates groepslessen verzorg ik op meerdere locaties in regio Amersfoort en in een Pilates Studio in Bilthoven.

Echter is het ook mogelijk om met een select groepje vrienden/vriendinnen of familieleden een Small Group Training in jouw eigen omgeving of buiten te boeken. Mail mij om dit samen te realiseren!

Reformer

 Nieuw! 

Pilates Reformer

Re-formen betekent letterlijk het lichaam opnieuw vormen. De Reformer is een apparaat met een bewegend platform en werkt op de weerstand van veren. Een 1 op 1 les op de Reformer staat gelijk aan meerdere Pilates mat groepslessen. Het is dus erg effectief en wordt volledig aangepast aan het niveau van de sporter. Om de effectiviteit en veiligheid te kunnen waarborgen houden wij de Pilates Reformer groepslessen klein. Er is plek voor maximaal 3 personen per les. Ben jij nieuwsgierig geworden en wil jij een les op de Reformer ervaren?STOTT PILATES ® GECERTIFICEERD

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Locaties

  De trainingen en lessen verzorg ik op meerdere locaties in regio Amersfoort en Bilthoven.

  De privélessen, groepstrainingen en Pilates Reformer lessen geef ik op het volgende adres:
  De Wel 42
  3871 MV Hoevelaken

  Privé mat lessen en groepstrainingen geef ik ook in Bilthoven op het volgende adres:
  P.C. Staalweg 70
  3721 TJ Bilthoven

  Mocht jij het fijner vinden en heb jij de ruimte om in jouw eigen omgeving een privé of Small Group training te krijgen, dan is dat ook mogelijk. Mail mij voor de mogelijkheden.

 • Tarieven

  Pilates groepslessenAfhankelijk van de locatie
  Pilates Reformer Personal Training€65,-
  Pilates Reformer Duo Training€80,-
   
  Pilates Reformer Small Group Training
  Les wordt gegeven in een groep van 3 sporters
  Per les€ 35 p.p.
  Strippenkaart 5 lessen€ 167,50 p.p.
  (€ 33,50 per les)
   
  Pilates Reformer Beginnerspakket
  Beginners pakket *€ 50,-

  * Dit pakket bevat 2 Small Group Trainingen én voorafgaand aan de lessen één Personal Training van 30 minuten om de Reformer te leren kennen (ter waarde van €102,50).

  Het pakket kan uitsluitend eenmaal per persoon worden aangeschaft en is 31 dagen na aankoop geldig.

 • Attributen

  Aanschaf antislip sokken Toesox€18,- per paar

 • Voorwaarden & FAQ

  • Het dragen van antislip sokken op de Reformer is verplicht.
  • In onze eigen app plannen wij onze groepslessen in. Met je eigen account kan je daar inloggen en boeken. Na het boeken van de les, verrekenen we dit direct met jouw strippenkaart tegoed.
  • Kosteloos annuleren is mogelijk, mits tijdig aangegeven (uiterlijk 24 uur voor aanvang van de les). Indien nodig en mogelijk, kan je de les zelf annuleren in de app, waarna we direct de strip(pen) op je kaart terugboeken.
  • Annuleren binnen 24 uur bij overmacht/nood? Neem contact met ons op dan kijken we samen naar een passende oplossing voor beide partijen.
  • De groepslessen gaan alleen door bij een minimaal van 2 personen, anders vervalt de les en boeken we de les op je strippenkaart terug.
  • Het boeken van de les kan maximaal 1 maand van te voren.
  • Heb je nog geen account? Stuur ons dan even een berichtje, dan maken we deze graag even voor je aan.
  • Heb je niet genoeg strippen om te boeken? Koop dan eerst bij ons een nieuwe strippenkaart, dan kan je daarna wel boeken.


Lesrooster
Staat de gewenste tijd of dag niet in ons rooster?
Ken jij toevallig 1 of 2 andere Pilates Reformer enthousiastelingen wie tegelijkertijd met jou een small group training zouden willen volgen? Geef jouw wensen door en wellicht kunnen wij dit werkelijkheid maken.